Надеждната мълниезащита

Както може би вече ви е известно, явлението, което може да унищожи за по-малко от секунда сграда, човешки живот и да предизвика много щети се казва мълния. Добре познатата ни красива, присветваща в небето гостенка от буреносните облаци, може да бъде прекрасно произведение на изкуството и да послужи за вдъхновение за много автори, но когато става дума за реалния досег с нея, то не бива да подценяваме потенциала и. За това можем да се запознаем отблизо с вариантите за изграждане на мълниезащитна инсталация. Както ще видите и в самия сайт, съществуват два основни типа мълниезащита – конвенционална и активна, като към последната спада предлаганият надеждната мълниезащита. Както се заявява още в наименованието му методът на работа на това устройство е свързан с изпреварването.

Как можем да намерим най-добрият мълниеприемник с изпреварващо действие?

Как точно работи един мълниеприемник с изпреварващо действие? Става дума за микросекунди изпреварване на идващия заряд от облака към земята, което след като е увеличило електростатичното поле, генерира разряд в обратната посока, който се среща с низходящия лидер. Така двата заряда се сблъскват на далечно разстояние от дома, което осигурява безопасността му. Колкото по-голямо е времето за изпреварване, толкова по-голяма е и защитената площ. Както ще видите в сайта, съществуват мълниеприемници с изпреварващо действие със заоблен и заострен връх, като всеки има своите характеристики и предимства. За да се изгради качествена защита за вашия дом или желания обект е необходимо да се преценят параметрите на мястото.

Взима се предвид големината на сградата, типа материали и много други фактори, като се включва и големината на откритите площи. Така освен, че за различните обекти отговарят различни методи за защита, но и се инсталират по определен начин, съобразно стандартите. Можете да изберете мълниеприемник с изпреварващо действие или защита от типа Фарадеев кафез, като за всеки тип се изисква проучване на мястото и анализ, като специалистите ще ви предложат най-ефективния вариант. Вижте с какво разполага сайта и преценете сами.

Как да подредим детската стая според фън шуй

Направило ли ви е впечатление, че през последните няколко години все повече хора проявяват интерес към китайското учение фън шуй?  Цялата публикация „Как да подредим детската стая според фън шуй“

Какви са цените за услугите на професионален домоуправител

Темата за професионалните домоуправители е изключително нашумяла.  Цялата публикация „Какви са цените за услугите на професионален домоуправител“