Спортните обувки за мъже

На всички ни е известно, че мъжете тренират много повече и по-сулено от жените. Именно затова те се нуждаят от обувки, които да са удобни и едновременно с това да не пречат на играта или тренировката им.  Затова тази статия ще ви разкрие кои от мъжките обувки са подходящи и запомнете, че не трябва да правите компромис със тях.
Волейбол
Волейболът е типично мъжки спорт. Обувките за имат гумена подметка и са страшно леки, защото както знаете във волейбола има непрекъснати подскоци и тежестта на обувките е от значение.

Тенис и скуош
Подходящите мъжки спортни обувки за тези аристократични спортове също трябва да бъдат много леки, но и да са изрязани при глезена. Подметката на тези мъжки спортни обувки е гладка и тънка. Задължително е също да бъде бяла, защото иначе си личат след по игрището.
Баскетбол
При обувките за баскетбол нещата стоят по различен – те са високи и обгръщат глезена, за да могат да го поддържат. Интересно при тези мъжки спортни обувки е, че в подметките има специална система, която трябва да обира вибрирането при високите отскоци на спортистите. Подметките и тук са гумени, за да няма хлъзнагия при резките завои.
Бягане
Дали се тича навън или вътре, тази мъжка спортна обувка трябва да е стабилна. Ако някой има нисък свод, то в магазините има специални модели с твърда и плътна пета и свод за осигуряване на допълнителна опора. Ако пък сред представителите на силния пол има ентусиасти, които обичат да тичат по пресечени местности и да стъпват по неравности, тогава те се нуждаят от обувки със много дебел грайфер, зада не усещат стъпалата им през какво минават.
Фитнес
Мъжките спортни обувки за фитнес биват два варианта. Леки и с тънка подметка, ако не се залага на вдогане на тежести. И с дебела подметка и подсилена пета, ако мъжът тренира вдигане на тежки уреди.
Обувки за футбол
Тези мъжки обувки имат шипове отдолу на подметките, които са поставени там с цел по-голяма подвижност и сцепление с терени при резки завои.