Новини за конвенционалната мълниезащита

Какво знаете за мълниезащитата?  Сигурни сме, че знаете за какво се използва тя, а именно за улавяне и отвеждане на мълнии в земята, без да излага да риск електрическата инсталация в самата сграда. А какво знаете за конвенционалната мълниезащита?

Всъщност, както подсказва и самото й наименование, става дума за защитата от мълнии, която всички познаваме. Интересно е да споменем, че именно тя е и най-старата, но също така използвана и до днес, защита от мълнии.

Предполагаме, че много от нашите читатели не смятат за необходимо да се интересуват с какъв точно мълниеприемник е оборудвана сградата, в която живеят, но истината е, че именно той е от огромно значение. Все пак няма как да пренебрегнем факта, че времето се променя постоянно, което означава, че зачестилите напоследък силни и мълниеносни бури ще продължават да вилнеят не само в планинските райони, но може би и в градовете. Точно това е и причината, поради която всяка сграда трябва да разполага с подходяща мълниезащита.

Много хора смятат, че ако се намират на детска площадка или пък на паркинг, който е в близост до сграда с мълниеприемник, са в безопасност. Всъщност е задължително да имате предвид, че доста голяма част от мълниезащитите не отговарят за прилежащите площи около сградата. Разбира се, има и такива, но няма как да бъдете сигурни кои са те. Ето защо горещо ви съветваме да се скриете вътре в сградата, за да сте на сигурно място по време на бурята.

мълниеприемник от dikom-varna.com

Предполагаме, че ви е любопитно да научите и какви са цените както на активната, така и на конвенционалната мълниезащита. Няма нужда да затаявате дух в очакване да чуете висока цена, тъй като тя е достъпна и по джоба на всеки. Можете да се уверите, като прегледате информацията, която е поместена на сайта на фирмата, предлагаща мълниезащита.