Колко календарни дни е една гестационна седмица?

Много жени се питат хиляди въпроси свързани с гестационните седмици, лунарните месеци и всички тези понятия, свързани с най-вълнуващия период от живота на една жена, а именно бременността.

Преди да отговорим на най-задаваните въпроси, ще ви споделя, че винаги бременността се брои в гестационни седмици и лунарни месеци. Всяка бременност трае приблизително около 280 дни, а именно 40 гестационни седмици. А една гестационна седмица трае 7 дни, точно колкото календарната.

гестационна седмица

Ако желаете да научите всичко в подробности за всяка една гестационна седмица, посетете порталът за родителство – ParentsKids.com. Там ще намерите подробно описани статии с информация за характерните промени през всеки етап на бременността, очакваните неща, които ще се случат с вашите организъм и с този на бебето, както и още много полезна информация. Там ще намерите и калкулатор, който изчислява предполагаемия ви термин. Разбира се, това ще бъде приблизително изчисление, защото тези неща са индивидуални при всяка една жена.

Ако не сте посещавали този уеб сайт все още, то е добре да го направите, защото със сигурност ще откриете много полезна информация, както и безценни съвети от специалисти и други родители. Истината е, че създателите на тази страница са родители като вас, които целят точно това – да помагат на семейства, които преминават през различните етапи – износване, отглеждане и възпитаване на дете. Така че това със сигурност е вашето място, където да откриете отговор на въпросите, които ви вълнуват. Посетете ParentsKids.com още сега, за да видите подробно описаната бременност по лунарни месеци и гестационни седмици. Там ще намерите и още куп полезни неща свързани с бременността и оглеждането на дете! Екипът им Ви очаква!